Sarantis Worldwide


Επισκεφτείτε το site του Ομίλου

Όμιλος Σαράντη| ελληνικά

Ή επιλέξτε από τα παρακάτω

Όμιλος Σαράντη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Όμιλος Σαράντη και η συμβολή του προς ένα βιώσιμο μέλλον

4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Αθήνα, 4 Ιουνίου 2021

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί μια ημέρα γιορτής και ενίσχυσης των προσπαθειών που θα οδηγήσουν σε ένα πράσινο μέλλον. Η μέρα ορόσημο για το περιβάλλον ορίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη στις 5 Ιουνίου και συμβολίζει την αναγκαιότητα αναγνώρισης για αλλαγή σε περιβαλλοντικά ζητήματα τόσο σε εθνικό, όσο σε εταιρικό και προσωπικό επίπεδο.

Ο Όμιλος Σαράντη μέσω της υπεύθυνης δράσης του και των ποιοτικών προϊόντων, του επιθυμεί  να συμβάλλει ενεργά στην αλλαγή αυτή. Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί τον πυρήνα του επιχειρηματικού μοντέλου του Ομίλου και κατ’ επέκταση κατευθύνει την στοχοθεσία των επιχειρηματικών επιλογών του σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων του, από τη δημιουργία και παραγωγή ενός προϊόντος μέχρι και να φτάσει στα χέρια του καταναλωτή.

Σε αυτό το πνεύμα ο Όμιλος ενισχύει τις πράσινες πρωτοβουλίες του, τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και σε επίπεδο branding, με στόχο να μειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα και να μυήσει τους καταναλωτές σε μια πιο οικολογική φιλοσοφία.

Η βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση αποτελεί κεντρικό άξονα της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου και επηρεάζει σημαντικά τα εργοστάσια παραγωγής του και την ευρύτερη προϊοντική του προσέγγιση. Έτσι, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε ενέργειες που αποσκοπούν στην ελαχιστοποίηση της συσκευασίας και υιοθέτηση πρακτικών αποβλήτων κυκλικής οικονομίας, στην προάσπιση της βιώσιμης και κυκλικής προμήθειας πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας, στην βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, στην χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Σε επίπεδο παραγωγής, οι φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές αποτελούν κεντρικό στόχο του Ομίλου. Στο πλαίσιο της μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας κατά την παραγωγική του δραστηριότητα, ο Όμιλος επενδύει σε νέο αυτοματοποιημένο μηχανολογικό εξοπλισμό σε όλες του τις παραγωγικές εγκαταστάσεις σε Ελλάδα, Πολωνία και Ουκρανία. Παράλληλα, επενδύει σταθερά σε συστήματα διαχείρισης ενέργειας: ISO 50001 στην Ελλάδα και σε συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης: ISO 14001 στην Ουκρανία, που διασφαλίζουν την πράσινη προσέγγιση  του στην παραγωγή και τον βοηθούν στον αρτιότερο έλεγχο της περιβαλλοντικής απόδοσης του. Στα πλάνα του Ομίλου προβλέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις μονάδες παραγωγής του, η απόκτηση περιβαλλοντικών πιστοποιήσεων σε ομιλικό επίπεδο και τέλος σε εξέλιξη βρίσκεται η επένδυση στην Polipak, θυγατρική του Ομίλου στην Πολωνία, για την δημιουργία νέου εργοστασίου το οποίο θα διαθέτει πλήρως εκσυγχρονισμένο μηχανολογικό εξοπλισμό και θα αξιοποιεί προηγμένες και περιβαλλοντικά υπεύθυνες τεχνολογίες.

Επιπρόσθετα, o Όμιλος στοχεύει σε επίπεδο προϊόντος να κάνει χρήση πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας, που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, αυξάνοντας το ποσοστό ανακυκλωμένων, βιοδιασπώμενων, και φυσικών υλικών που χρησιμοποιεί,  δημιουργώντας φόρμουλες με βελτιωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ο Όμιλος Σαράντη σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προσανατολίζεται στην περαιτέρω μείωση του όγκου πλαστικού που χρησιμοποιεί στις συσκευασίες του, ενώ ταυτόχρονα στοχεύει σε συνεργασίες με  προμηθευτές που έχουν αντίστοιχη φιλοσοφία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι προϊοντικές φόρμουλες του bioten, brand προσωπικής περιποίησης, περιλαμβάνουν υψηλό ποσοστό συστατικών φυσικής προέλευσης, με εκχυλίσματα προερχόμενα από βιώσιμες πηγές, η συσκευασία τους είναι πλήρως ανακυκλώσιμη, και τα κουτιά των κρεμών είναι πιστοποιημένα από το FSC (Forest Stewardship Council), εξασφαλίζοντας ότι προέρχονται από υπεύθυνες πήγες. Επίσης, έως το τέλος του 2021 αφαιρείται το πλαστικό σελοφάν από όλες τις εξωτερικές συσκευασίες των κρεμών προσώπου.

Αντίστοιχα, ο Όμιλος έχει αναπτύξει μια σειρά προϊόντων οικιακής φροντίδας (είδη συσκευασίας τροφίμων, σακούλες απορριμμάτων, εργαλεία καθαρισμού) κάτω από ένα οικολογικό concept.

Συγκεκριμένα, η σειρά "Green Life" που έχει λανσαριστεί από τα brands οικιακής φροντίδας FINO, JAN και HEWA στις χώρες του Ομίλου, χρησιμοποιεί 90% - 100% ανακυκλωμένο πλαστικό στις σακούλες απορριμμάτων και χρησιμοποιεί συσκευασία ετικέτας χαρτιού FSC. Το εν λόγω πιστοποιημένο χαρτί από την FSC (Forest Stewardship Council) χρησιμοποιεί και το brand SANITAS στις συσκευασίες αλουμινόχαρτου και μεμβράνης .Επίσης, κάτω από την ίδια σειρά Green life αντικαταστάθηκαν τα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης (πιάτα, κύπελλα κλπ.) με βιώσιμους εναλλακτικούς πόρους, όπως είναι το ζαχαροκάλαμο και το σιτάρι.

Δέσμευση του Ομίλου Σαράντη είναι να προσφέρει τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο μέσα από την υπεύθυνη λειτουργία του και τον καλό σχεδιασμό των brands του, εστιάζοντας σε στρατηγικές επιλογές που να συνάδουν πάντα με το μερίδιο της ευθύνης του προς ένα βιώσιμο μέλλον!

 

Όμιλος Σαράντη

Με έδρα την Αθήνα και έχοντας διαγράψει μια ιστορία άνω των 50 χρόνων στο χώρο, ο Όμιλος Σαράντη αποτελεί μια πολυεθνική εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων με διαρκώς επεκτεινόμενο γεωγραφικό αποτύπωμα και κορυφαία brands. Η δραστηριότητα του Ομίλου επικεντρώνεται στους κλάδους των καλλυντικών και αρωμάτων, προϊόντων προσωπικής φροντίδας & περιποίησης, προϊόντων οικιακής φροντίδας καθώς και προϊόντων υγείας & φροντίδας, προσφέροντας σε κάθε κατηγορία υψηλής ποιότητας σήματα που είναι κορυφαία στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Με έντονη δραστηριότητα σε δεκατρείς χώρες – Ελλάδα, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Πορτογαλία, Ουκρανία και Ρωσία – ο Όμιλος διατηρεί τη δυναμική διεθνή του παρουσία και το αξιοσημείωτο δίκτυο διανομής του σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Όμιλος Σαράντη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Όμιλος Σαράντη και η συμβολή του προς ένα βιώσιμο μέλλον (277,3KB)

PassPantou – Skills for wheels Μια Πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από τον Όμιλο Σαράντη και τα My market

Ο Όμιλος Σαράντη, μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων με σημαντική διεθνή παρουσία με κορυφαία brands και συνεργασίες και η ελληνική αλυσίδα super market, My market, με δυναμική παρουσία σε όλη την Ελλάδα, επεκτείνουν τη συνεργασία τους και αναλαμβάνουν από κοινού την Πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης PassPantou – Skills for wheels.
Περισσότερα
Αλλαγή συγκατάθεσης για Cookies Ανάκληση συγκατάθεσης για Cookies