Sarantis Worldwide


Επισκεφτείτε το site του Ομίλου

Όμιλος Σαράντη| ελληνικά

Ή επιλέξτε από τα παρακάτω

O Όμιλος Σαράντη συμβάλει ενεργά στο έργο του Οράματος Ελπίδας μέσω του εθελοντισμού

28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Ενημερωτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε για τους εργαζομένους του Ομίλου στην Ελλάδα παροτρύνοντας τους στον εθελοντισμό μέσω δωρεάς Αιμοποιητικών Κυττάρων/Μυελού των Οστών

 Ο Όμιλος Σαράντη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου στις 4 Φλεβάρη και την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου στις 15 Φλεβάρη, διοργάνωσε μια διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για τους εργαζόμενους του στην Ελλάδα. Η ημερίδα είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση,  την επαρκή ενημέρωση και τελικώς τη συμμετοχή των εργαζομένων στη δωρεά Αιμοποιητικών Κυττάρων/Μυελού των Οστών με την πολύτιμη βοήθεια και το γνωστικό υπόβαθρο της επιστημονικής ομάδας του φορέα Όραμα Ελπίδας.

Η ημερίδα αυτή διοργανώθηκε στοχεύοντας στη άρτια ενημέρωση του ανθρωπίνου δυναμικού του Ομίλου για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών. Έγιναν γνωστές ποικίλες πτυχές, βήματα αλλά και η ολική διαδικασία συμμετοχής στην Τράπεζα των δωρητών, βάζοντας το πρώτο λιθαράκι για την απλή και γενναιόδωρη πράξη του καθενός που μπορεί να σώσει ζωές ανθρώπων που πάσχουν από ποικίλα αιματολογικά νοσήματα.

Kατόπιν της διαδικτυακής ενημέρωσης, ακολούθησε αποστολή kit στο σύνολο των εργαζομένων που ενδιαφερόντουσαν να μετέχουν με το δείγμα τους στην Τράπεζα Μυελού των Οστών του Οράματος Ελπίδας.

Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ιδρύθηκε το 2012 από το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και ήρθε να καλύψει το μεγάλο έλλειμμα συμβατών μοσχευμάτων που αντιμετώπιζε η χώρα μας, λόγω του πολύ μικρού αριθμού εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Η ίδρυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, στα 6 χρόνια της λειτουργίας της έχει επιτύχει να εγγράψει στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο περισσότερους από 123.000 νέους εθελοντές δότες, από τους οποίους 184 έχουν βρεθεί συμβατοί και έχουν δώσει μόσχευμα σε ισάριθμους ασθενείς.

Στόχος του Ομίλου Σαράντη μέσω αυτής της δράσης είναι να συμμετέχει ενεργά στη ενίσχυση της αλυσίδας των δωρητών και να κάνει τη διαδικασία ευρέως γνωστή στους εργαζομένους του ανοίγοντας το δρόμο της ελπίδας στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. H εν λόγω ενέργεια έρχεται να επισφραγίσει την στρατηγική του Ομίλου που συμπορεύεται σταθερά με την κοινωνική συνεισφορά. Με φάρο την εταιρική υπευθυνότητα αλλά και την προσωπική ευθύνη όλων, ο Όμιλος εντείνει τις προσπάθειες του για ένα καλύτερο αύριο του κοινωνικού συνόλου.


Όμιλος Σαράντη

Με έδρα την Αθήνα και έχοντας διαγράψει μια ιστορία άνω των 50 χρόνων στο χώρο, ο Όμιλος Σαράντη αποτελεί μια πολυεθνική εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων με διαρκώς επεκτεινόμενο γεωγραφικό αποτύπωμα και κορυφαία brands. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε απλές και όμορφες λύσεις που φτιάχνουν τη διάθεση, που κάνουν την κάθε μέρα καλύτερη, που δημιουργούν βιώσιμη αξία. Η δραστηριότητά μας επικεντρώνεται στους κλάδους των καλλυντικών και αρωμάτων, προϊόντων προσωπικής φροντίδας & περιποίησης, προϊόντων οικιακής φροντίδας καθώς και προϊόντων υγείας & φροντίδας, προσφέροντας σε κάθε κατηγορία υψηλής ποιότητας σήματα που είναι κορυφαία στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Με έντονη δραστηριότητα σε δεκατρείς χώρες – Ελλάδα, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Πορτογαλία, Ουκρανία και Ρωσία – ο Όμιλος διατηρεί τη δυναμική διεθνή του παρουσία και το αξιοσημείωτο δίκτυο διανομής του σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Σύλλογος Όραμα Ελπίδας

Το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Ιδρύθηκε το 2012 και αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με Πρόεδρο την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, Κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους. Αυτό που διαφοροποιεί, όμως, τους δύο συλλόγους μεταξύ τους είναι ότι το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» αφ’ ενός μεν απλώνει τη δράση του και στους ενήλικες και ιδιαίτερα σε εκείνους που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αναζητούν το κατάλληλο μόσχευμα για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους και αφ’ ετέρου εμπεριέχει στους σκοπούς του την έρευνα για τον καρκίνο.

O Όμιλος Σαράντη συμβάλει ενεργά στο έργο του Οράματος Ελπίδας μέσω του εθελοντισμού (256,7KB)

PassPantou – Skills for wheels Μια Πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από τον Όμιλο Σαράντη και τα My market

Ο Όμιλος Σαράντη, μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων με σημαντική διεθνή παρουσία με κορυφαία brands και συνεργασίες και η ελληνική αλυσίδα super market, My market, με δυναμική παρουσία σε όλη την Ελλάδα, επεκτείνουν τη συνεργασία τους και αναλαμβάνουν από κοινού την Πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης PassPantou – Skills for wheels.
Περισσότερα
Αλλαγή συγκατάθεσης για Cookies Ανάκληση συγκατάθεσης για Cookies